top of page

Welkom bij Voetbalschool de Purmer

Welkom bij de meest veelzijdige en persoonlijke Voetbalschool van Purmerend en omstreken!

 

Namens onze Voetbalschool de Purmer heten wij u een hartelijk welkom op onze website.

Ik zal de aftrap nemen en mezelf aan u voorstellen. Mijn naam is Alexander Bernard (01-07-1982) en sinds mijn zesde levensjaar is voetbal een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Het begon allemaal bij de club FIT uit Amsterdam in de toentertijd welbekende F Junioren, welke nu beter bekend staan als de JO8 Pupillen. Ruim 32 jaar later na alle teams doorlopen te hebben in het seizoen 2019-2020 besloot ik om mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, niet omdat ik het spelletje niet meer leuk vond, maar omdat het steeds lastiger werd om voor mezelf tijd en motivatie te vinden om te trainen naast het werk, het geven van 6 trainingen en het coachen van 3 wedstrijden per week en aansluitend zelf nog een wedstrijd te spelen. Daarnaast liep ik al enige tijd rond met het idee om een voetbalschool op te willen gaan starten. Voor mij dus een mooi excuus om mezelf een hoop frustratie te besparen door te blijven voetballen zonder regelmatig te trainen. Voetballen verleer je niet maar het wordt er niet beter op wanneer je conditioneel minder wordt en niet geheel wedstrijdfit bent.

Een ander belangrijk aspect is voor mij altijd geweest dat ik graag mijn kinderen wil zien voetballen.

Mijn kinderen zijn ook de reden dat ik in het trainersvak ben "gerold", toen onze zoon begon te voetballen en later ook onze dochter.

Ik wist van mezelf dat wanneer mijn kinderen zouden gaan trainen en wedstrijden zouden gaan voetballen dat ik toch aanwezig zou zijn en niets leek me dan ook leuker om zelf echt gericht iets toe te kunnen voegen om de voetbalproblemen van kinderen aan de kaak te stellen en hun hier in te mogen begeleiden en naar oplossingen te zoeken binnen de trainingen om ze zo daadwerkelijk te kunnen laten ontwikkelen met veel plezier en vooruitgang.

Zo werd er dus naast de voetballer die ik was, een nieuwe trainer/coach geboren. Deze rol met bijbehorende voorbeeldfunctie vervul ik nog steeds met groot plezier en een enorme passie.

In 2013 begon dan ook mijn nieuwe avontuur als trainer/coach in de JO8. In de jaren die daarop volgden heb ik alle vertegenwoordigde jeugdteams tot en met de JO15 mogen trainen/coachen. Daarnaast ben ik ook als Hoofdtrainer actief geweest voor de JO11 tot en met de JO15 jeugd, waar ik eindverantwoordelijke was over deze gehele lichting met bijbehorende trainers.

Naast de geruime ervaring in de totale onderbouw van de jeugd en een deel van de bovenbouw heb ik de Senioren zondag selectie een jaar mogen trainen en coachen in het seizoen 2019-2020 en in het seizoen 2020-2021 ben ik naast de JO11-1 ook verantwoordelijk geweest voor de zaterdag 1 en tevens ben ik toegetreden tot de Technische Commissie.

In seizoen 2021-2022 ben ik gestopt met het trainen en coachen van senioren om mezelf te richten op het ontwikkelen en opleiden van de jeugd waar ik de meeste energie en plezier uithaal. Als Hoofd Opleiding Onderbouw ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen en het selectiebeleid binnen de jongste jeugdteams ( JO8-JO12 ) en heb ik als Hoofdtrainer een veelbelovend team, de JO12-1 onder mijn hoede gehad, waarmee we kampioen zijn geworden in de 1e klasse en daarmee zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Aankomend seizoen 2022-2023 mag ik naast mijn baan verder bouwen aan een zeer talentvolle JO13-1 bij S.V. Ilpendam en verder met het uiteenzetten van een technisch beleid en het opleiden van de Jeugd bij V.V. de Wherevogels als Hoofdopleiding en lid van de Technische Commissie.

Daarnaast beginnen wij aan het derde jaar van onze voetbalschool waar we spelers zichzelf verder proberen te laten ontwikkelen als persoon en voetballer met de juiste mate van zelfvertrouwen en goede basisvaardigheden om met plezier te kunnen voetballen.

V.w.b.t. persoonlijke ontwikkeling voor mezelf als trainer heb ik diverse opleidingen gevolgd en met succes afgerond. De ambitie om kennis op te doen en door te ontwikkelen en het aangeleerde in de praktijk te kunnen brengen, over te brengen en te delen met anderen blijft en daarmee kan ik zeggen dat ondanks mijn ruime ervaring en reeds opgedane kennis ik nog steeds niet uitgeleerd ben en altijd open blijf staan voor nieuwe kennis/innovaties en inzichten.

Juli 2020 is het begin van het ontstaan van mijn eigen Voetbalschool. Een voetbalschool waar kinderen in een prettige omgeving zichzelf kunnen testen, ontdekken, uitdagen en ontwikkelen op voetbalgebied. Het eerste jaar bleek meteen een waar succes en om in voetbaltermen te blijven een gericht 'schot in het doel!'. 

 

Voetbalschool de Purmer 'Haalt er uit wat erin zit' 

bottom of page