top of page
Performancetraining Voetbalschool de Purmer

PERFORMANCE
TRAINING

Speciaal voor spelsporters. (voetbal, hockey, handbal, etc.) Dus niet alleen voor voetballers! Voor het verbeteren van o.a. explosiviteit, sprintsnelheid, reactie vermogen, wendbaarheid, sprongkracht en de core stability. Performancetraining gecombineerd met krachttraining is belangrijk voor het voorkomen van blessures en het beter presteren op het veld. De specifieke spiergroepen die belangrijk zijn voor je sport worden tijdens deze training getraind. 

We gaan doormiddel van een combinatie tussen het Athletic Skills Model en Coerver Techniek training aan de slag om voetballers nog specifieker en sneller te kunnen laten ontwikkelen. Dit zorgt voor een optimale talenten ontwikkeling en snellere groei van bepaalde factoren zoals sprintsnelheid, sprongkracht, behendigheid, reactiesnelheid en handelingssnelheid.

De huidige generatie kinderen is aantoonbaar minder fit dan die van dertig jaar geleden. Door technologische ontwikkelingen groeien kinderen op met een andere beweegcultuur, waarin buitenspelen niet meer vanzelfsprekend is. Daarnaast staat bij de meeste scholen nog maar weinig bewegingsonderwijs op het lesrooster. Doordat kinderen niet of te weinig in aanraking komen met de grondvormen van bewegen zullen ze de algemene atletische vaardigheden niet optimaal ontwikkelen. 
 

Wij als voetbalschool de Purmer willen door het toepassen van het ASM binnen onze training het kind een complete manier van ontwikkelen aanbieden en op deze manier zorgen voor een zo optimaal mogelijke (talent) en breed motorische ontwikkeling.

 

  • Kinderen die in de groeispurt zitten, extra trainen om fysieke klachten te voorkomen en ter blessurepreventie.

  • Kinderen laten werken aan doelen rondom een gezondere levensstijl. 

  • Kinderen verbeteren in motorische vaardigheden en creativiteit. 

  • Kinderen tot betere prestaties te laten komen.

  • Kinderen meer plezier te laten beleven.

Voetballen bijvoorbeeld bestaat uit verschillende bewegingen en handelingen. Vrijlopen, passen, dribbelen, kappen, draaien en schieten. Je bent continue aan het versnellen en aan het afremmen, springen en landen en wenden en keren.

Dit alles vraagt ontzettend veel van je lichaam en vooral van je gewrichten en spieren. Deze kan je op een goede en gerichte manier trainen binnen de performance training.

Voer je deze oefeningen op een goede manier en consequent uit dan verbeter je je spier controle,  coördinatie en stabiliteit.

Een goede concentratie is daarnaast een belangrijke voorwaarde voor verantwoord voetballen.

Fitheid en een goede trainingsopbouw zijn van belang voor het voorkomen van blessures.

Langzaam opwarmen waardoor je beter kan functioneren, voorbereiding voetbal specifieke bewegingen.

Een goede warming up heeft een positieve invloed op kracht, snelheid, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Goed doorbloede spieren zijn bovendien minder kwetsbaar dan koude stijve spieren.

De prestaties zullen dus dankzij de warming-up verbeteren, terwijl het blessure risico afneemt.

Snelheid, beweeglijkheid, acceleratievermogen en coördinatie, springen, starten, afremmen, achteruitlopen, zijwaarts bewegen, duwen, trekken en balanceren. 

Het idee is om geleidelijk lichaamskracht op te bouwen om schokken op te vangen, om af te remmen en vervolgens weer te kunnen versnellen in alle richtingen.

 

Daarnaast is het van belang dat sporters plezier krijgen in het trainen van fysieke vaardigheden. Sporters moeten het gevoel krijgen dat ze beter worden en door een frisse instelling veel meer kunnen bereiken!

Ben jij dus op zoek naar een trainer die 1 op1 met bovenstaande aan de gang kan gaan dan ben je bij ons aan het juiste adres.

bottom of page