top of page
Eigenaar voetbalschool de Purmer

Alexander Bernard

Owner

Ik zal de aftrap nemen en mezelf aan u voorstellen.

Mijn naam is Alexander Bernard (01-07-1982) en sinds mijn zesde levensjaar is voetbal een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Het begon allemaal bij de club FIT uit Amsterdam in de toentertijd welbekende F Junioren, welke nu beter bekend staan als de JO8 Pupillen. Ruim 32 jaar later na alle teams doorlopen te hebben in het seizoen 2019-2020 besloot ik om mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, niet omdat ik het spelletje niet meer leuk vond, maar omdat het steeds lastiger werd om voor mezelf tijd en motivatie te vinden om te trainen naast het werk, het geven van 6 trainingen en het coachen van 3 wedstrijden per week en aansluitend zelf nog een wedstrijd te spelen. Daarnaast liep ik al enige tijd rond met het idee om een voetbalschool op te willen gaan starten. Voor mij dus een mooi excuus om mezelf een hoop frustratie te besparen door te blijven voetballen zonder regelmatig te trainen. Voetballen verleer je niet maar het wordt er niet beter op wanneer je conditioneel minder wordt en niet geheel wedstrijdfit bent.

Een ander belangrijk aspect is voor mij altijd geweest dat ik graag mijn kinderen wil zien voetballen.

Mijn kinderen zijn ook de reden dat ik in het trainersvak ben "gerold", toen onze zoon begon te voetballen en later ook onze dochter.

Ik wist van mezelf dat wanneer mijn kinderen zouden gaan trainen en wedstrijden zouden gaan voetballen dat ik toch aanwezig zou zijn en niets leek me dan ook leuker om zelf echt gericht iets toe te kunnen voegen om de voetbalproblemen van kinderen aan de kaak te stellen en hun hier in te mogen begeleiden en naar oplossingen te zoeken binnen de trainingen om ze zo daadwerkelijk te kunnen laten ontwikkelen met veel plezier en vooruitgang.

Zo werd er dus naast de voetballer die ik was, een nieuwe trainer/coach geboren. Deze rol met bijbehorende voorbeeldfunctie vervul ik nog steeds met groot plezier en een enorme passie.

In 2013 begon dan ook mijn nieuwe avontuur als trainer/coach in de JO8. In de jaren die daarop volgden heb ik alle vertegenwoordigde jeugdteams tot en met de JO15 mogen trainen/coachen. Daarnaast ben ik ook als Hoofdtrainer actief geweest voor de JO11 tot en met de JO15 jeugd, waar ik eindverantwoordelijke was over deze gehele lichting met bijbehorende trainers.

Naast de geruime ervaring in de totale onderbouw van de jeugd en een deel van de bovenbouw heb ik de Senioren zondag selectie een jaar mogen trainen en coachen in het seizoen 2019-2020 en in het seizoen 2020-2021 ben ik naast de JO11-1 ook verantwoordelijk geweest voor de zaterdag 1 en tevens ben ik toegetreden tot de Technische Commissie.

In seizoen 2021-2022 ben ik gestopt met het trainen en coachen van senioren om mezelf te richten op het ontwikkelen en opleiden van de jeugd waar ik de meeste energie en plezier uithaal. Als Hoofd Opleiding Onderbouw ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen en het selectiebeleid binnen de jongste jeugdteams ( JO8-JO12 ) en heb ik als Hoofdtrainer een veelbelovend team, de JO12-1 onder mijn hoede gehad, waarmee we kampioen zijn geworden in de 1e klasse en daarmee zijn gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Seizoen 2022-2023 was voor mij de eerste keer dat ik trainer werd van een andere club omdat na mijn zoon nu ook mijn dochter de overstap maakte. Een zeer talentvolle JO13-1 bij s.v. Ilpendam en startend in de hoofdklasse. Daarnaast verder met het uiteenzetten van een technisch beleid en het opleiden van de Jeugd bij v.v. de Wherevogels als Hoofdopleiding en lid van de Technische Commissie.

Seizoen 2023-2024. Inmiddels ruim 10 jaar trainers ervaring op verschillende niveaus en leeftijdscategorieën, zowel jeugd als senioren. Het 4e jaar van onze voetbalschool alweer waar we spelers zichzelf verder proberen te laten ontwikkelen als persoon en voetballer d.m.v. gerichte, persoonlijke aandacht waardoor er zelfvertrouwen gekweekt wordt en goede basisvaardigheden meegeven worden om met plezier en zelfvertrouwen te kunnen voetballen. 

Mijn taken bij v.v. de Wherevogels continueer ik en ik ga verder als trainer/coach met het ontwikkelen van de JO14-1 van s.v. Ilpendam.

V.w.b.t. persoonlijke ontwikkeling voor mezelf als trainer heb ik diverse opleidingen gevolgd en met succes afgerond. De ambitie om kennis op te doen en door te ontwikkelen en het aangeleerde in de praktijk te kunnen brengen, over te brengen en te delen met anderen blijft en daarmee kan ik zeggen dat ondanks mijn ruime ervaring en reeds opgedane kennis ik nog steeds niet uitgeleerd ben en altijd open blijf staan voor nieuwe kennis/innovaties en inzichten.

Juli 2020 is het begin van het ontstaan van mijn eigen Voetbalschool. Een voetbalschool waar kinderen in een prettige omgeving zichzelf kunnen testen, ontdekken, uitdagen en ontwikkelen op voetbalgebied. Het eerste jaar bleek meteen een waar succes en om in voetbaltermen te blijven een gericht 'schot in het doel!'. 

 

Voetbalschool de Purmer 'Haalt er uit wat erin zit' 

Over ons

WIE ZIJN WIJ EN WAAR STAAN WIJ VOOR......

Voetbalschool de Purmer gevestigd te Purmerend is er voor zowel jongens als voor meiden in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar die via verschillende methodische stappen en veel herhalingen de baas over de bal willen worden om zo hun techniek en voetbaltalent verder te kunnen ontwikkelen. Naast de reguliere techniektrainingen bieden wij ook privétrainingen en teamtrainingen aan voor kinderen tot en met 18 jaar en volwassenen. 

Wij als voetbalschool de Purmer stimuleren beweging en door te bewegen ontwikkelen kinderen motorische vaardigheden waar ze hun hele leven profijt van hebben!

Zo organiseren we ook diverse clinics, verzorgen we leuke en sportieve kinderfeestjes, teamuitjes en voetbalkampen. 

De techniektraining is een aanvulling op de training die een speler bij zijn/haar club krijgt. Zo verleggen we de aandacht van het samenspel binnen een team naar de aandacht voor het individu en proberen we de aangeleerde individuele kwaliteiten uiteindelijk weer tot zijn recht te laten komen in dienst van het team.

Individuele kwaliteiten en basistechnieken zijn van belang om goed te kunnen functioneren in een team, om zo goed mogelijk je teamtaken en individuele taken uit te kunnen voeren.

Elk kind en dus ook elke speler is uniek! Bij het begeleiden van jeugdspelers tijdens het trainen is het van belang hiervan goed op de hoogte te zijn en te vertalen in de training.

Naast de structuur die wij onze spelers bieden, motiveren wij, geven we de juiste individuele aandacht en creëren we een veilige en prettige sfeer welke bijdragen aan de snelste weg naar voetbalplezier, zelfvertrouwen, ontwikkeling en succes!

Het mooie van voetbal en sport in het algemeen is dat er zich heel veel mogelijkheden aanbieden om mentale vaardigheden te leren. Mentale vaardigheden waar een sporter niet alleen iets aan heeft op het sportveld, maar ook daarbuiten. Trainers spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze mentale vaardigheden. We weten dat de manier waarop de trainer communiceert, waar hij of zij de nadruk op legt, wat te doen bij verlies of teleurstelling, van invloed is op het sportplezier en welzijn van sporters. Meerdere experts op het gebied van sport en ontwikkeling benadrukken het belang van positief coachen. Positief coachen is een manier van coachen waarbij er oog is voor het individu, inzet boven resultaat staat, fouten gemaakt mogen worden en de sporter betrokken wordt in zijn/haar ontwikkeling.

Veel jonge spelers die uiteindelijk doorstromen naar het senioren voetbal hebben het moeilijk om zich aan te passen aan de ruimte, fysieke contact en snelheid van het spel, handelingssnelheid die ze missen in een eerste juiste aanname en vervolg in hun voetbalhandeling. Velen ontbreekt het aan een goede basistechniek en het snel kunnen handelen in kleine ruimtes.

Wil je met meer overtuiging en vertrouwen op het veld staan, je explosiviteit vergroten, werken aan je wendbaarheid, een goede balans creëren tussen je snelheid en kracht?

Er zijn veel trainers en coaches die veel verstand van technieken en tactieken hebben, maar van fysieke, sport specifieke training helaas onvoldoende kennis hebben. Dat is verrassend vaak terug te zien bij teamtrainingen en daarmee in het wedstrijdbeeld.

Wilt uw kind zichzelf dus verbeteren op het gebied van voetbaltechniek, zelfvertrouwen en/of coördinatie, waarbij plezier en positieve coaching centraal staan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Voetbalschool de Purmer
bottom of page