top of page
Teamtraining Voetbalschool de Purmer

teamtraining

Een training vraagt om een juiste trainingsopbouw en intensiteit gericht op het niveau van de te trainen groep. Eisen hierin zijn plezier, beleving en de wil te ontwikkelen/verbeteren. Kinderen hebben plezier in het voetballen wanneer ze op het juiste moment en op de juiste wijze op hun ontwikkelingsmogelijkheden gewezen worden.  Spelers hebben er lol in als je ze voetbaltaken geeft die ze ook daadwerkelijk aankunnen. Want ze zijn gaan voetballen omdat ze voetballen zo leuk vinden; dat is scoren, aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Er zijn 3 teamfuncties binnen het voetbal, namelijk:

1 Aanvallen

2 Verdedigen

3 Omschakelen

Bij deze teamfuncties horen weer verschillende teamtaken:

1 Aanvallen:  Opbouwen (creëren van kansen) en Scoren (benutten van kansen).

2 Verdedigen:  Storen (voorkomen van het creëren van kansen) en Voorkomen van scoren.

3 Omschakelen:  Zo snel mogelijk van het verdedigen naar het aanvallen gaan en andersom.

 

De teamtaken worden weer uitgevoerd door voetbalhandelingen: met bal en zonder bal.

 

1 Opbouwen:  aannemen, passen en dribbelen enz.

2 Scoren:  schieten, koppen enz.

3 Storen:  duel, druk zetten enz.

4 Voorkomen van scoren:  dekken, blokkeren, sliding enz.

 

Stel jezelf als trainer de volgende vragen:

  1. Hanteer ik de juiste trainingsopbouw en met voetbaleigen bedoelingen?

  2. Creëer ik de juiste voorwaarden om de te trainen doelstelling te kunnen behalen?

  3. Zorg ik voor voldoende herhalingen?

  4. Houdt ik genoeg rekening met de groep?

 

Creëer je ten alle tijden de juiste voorwaarden als trainer? Hoe lang doe je erover om iets voor te doen of uit te leggen en staan de kinderen niet te lang stil? Hoe ga je daar dan mee om? Zet je soms een oefenvorm stop, bevraag je de spelers en/of laat je ze zelf met oplossingen komen in plaats van veel voor te zeggen?

Hoe ga je om met de niveauverschillen in je team en met spelertjes die extra aandacht nodig hebben?

De teamtrainingen van Voetbalschool de Purmer zijn hiervoor een aanvulling op de reguliere training die een speler bij zijn/haar club krijgt en ter ondersteuning van de trainer/coach. Zo verleggen we de aandacht van het samenspel binnen een team naar de aandacht voor het individu en proberen we de aangeleerde individuele kwaliteiten uiteindelijk weer tot zijn recht te laten komen in dienst van het team en betrekken we de trainer wanneer wenselijk bij dit proces.

 

Een teamtraining met een juiste opbouw behoort tot de mogelijkheden maar ook een training a.d.h.v. een nader te bepalen voetbalprobleem welke speelt binnen het team. Denk hierbij o.a. aan het trainen van de opbouw of van het storen. Maar natuurlijk zijn er ook tal van andere mogelijkheden binnen deze training die we gericht en op maat trainbaar kunnen maken voor elk desgewenst team vanaf de JO8 tot en met de Senioren.

Desgewenst nemen wij de training over ter educatie en ondersteuning voor de trainer en plezier/ontwikkeling van de spelers.

Elk kind en dus ook elke speler is uniek! Bij het begeleiden van jeugdspelers tijdens het trainen is het daarom ook van belang hiervan goed op de hoogte te zijn.

Naast de structuur die wij spelers en trainers kunnen bieden, motiveren wij, geven we de juiste individuele aandacht en creëren we een veilige en prettige sfeer welke bijdragen aan de snelste weg naar voetbalplezier, zelfvertrouwen, ontwikkeling en succes!

Een teamtraining is te boeken vanaf 1 uur á €50,- per team.

bottom of page